Tips om een familiedag of familiereünie te organiseren

Tips om een familiedag of familiereünie  te organiseren

Zoek je leuke tips om een familiedag te organiseren? Hieronder geeft Galerie Lucie verschillende tips and tricks om je verder te helpen.

1. Heb je geïnformeerd wie er mee wilt en met hoeveel personen jullie zijn? Hoeveel volwassenen en kinderen?

2.Wat wil je gaan doen? Een tip is om een klein groepje te vormen met ooms/tantes/nichten/neven die mee kunnen denken met jou. Is de activiteit ook geschikt voor de opa’s en oma’s en voor kinderen?

3. Verdeel de kinderen in leeftijdsgroepen: 0 tot en met 4 jaar en 4 tot en met 12 jaar.

4. Leg een datum vast. Dit kan erg makkelijk met datumprikker. Hier kunnen mensen hun voorkeursdatum invullen. Leg de datum vast waarop de meeste mensen kunnen. Soms vallen mensen er dan buiten maar het is erg lastig om een datum te vinden waarop iedereen kan.

5. Wat is het budget voor deze dag? Is er alleen geld voor een activiteit en accommodatie? Dan kun je aan de familie vragen om bijvoorbeeld zelf de lunch mee te nemen en dat ieder wat maakt voor het avondeten. Zo hou je het toch een beetje goedkoop en kan iedereen meedoen. Als er wel budget is voor uit eten reserveer dan tijdig het restaurant in verband met de grote groep mensen, informeer ook naar kinderstoelen.

6. Wat ga je doen? Bij Galerie Lucie kan je verschillende workshops volgen voor een familie dag. Hou rekening met mensen in bijvoorbeeld een rolstoel.
Voor de kinderen kan er een speciale knutselactiviteit georganiseerd worden. Misschien dat kinderen boven de 12 jaar mee willen doen met de volwassenen.

Voor de volwassen kan je een aparte workshop voor mannen en een workshop voor vrouwen doen, afhankelijk van de groepsgrootte. Voor mannen is de workshop tuinkabouter schilderen en op doek schilderen erg populair.
Voor vrouwen zijn deze creatieve workshops populair: armbanden maken, sieraden maken , krans met stof maken en memobord pimpen.
Uiteraard kan je ook een workshop doen met z’n allen doen zoals de workshop koe pimpen of koe schilderen.

7. Stuur het programma door via de mail naar de mensen met de wens om te betalen voor een betaalde datum. Zorg ook voor een routebeschrijving en telefoonnummer van de contactpersoon die dag.

8. Wij wensen je een gezellige familiedag toegewenst! Uiteraard willen we je verder helpen met het organiseren van deze dag, neem dan comtact op met [email protected] of bel 06-24902716