Bedrijfsuitjes

3 tips om een teamuitje WKR proof te maken

Al op de hoogte van de WKR regeling?

Op de website van wkr.nl kun je het volgende lezen:

"Onder de werkkostenregeling zijn bedrijfsuitjes en personeelsfeesten in principe belast loon en kunnen deze alleen worden vrijgesteld als de kosten onder de vrije ruimte worden gebracht. De vrije ruimte is echter maar beperkt tot 1,2% van de totale fiscale loonsom en kan dus in sommige gevallen ontoereikend zijn. Dat zou voor de werkgever tot een eindheffing van 80% leiden over het bedrag van de overschrijding.."

Hierbij 3 tips hoe je toch een bedrijfsuitje kunt plannen die buiten de WKR vallen:

1. Als je een teamuitje op je eigen werkplek organiseert valt dit buiten de WKR. Galerie Lucie verzorgt de workshops ook op locatie.

2. Als er elementen in het uitje zitten die te maken hebben met teambuilding, samenwerking of training dan valt dit ook buiten de WKR regeling.

3. Bewaar alle documenten zorgvuldig en denk na hoe sommige activiteiten zijn omschreven. De belastingdienst wil graag dat je aan kunt tonen dat activiteiten "zakelijk" waren. Dus bijvoorbeeld dat je een uitje hebt met klanten of met relaties.

Bedrijsfuitjes

Kinder workshop bij bedrijfsfeest

Wil je graag een creatieve workshop voor een grote groep kinderen tijdens het bedrijfs uitje?

Ook dit is mogelijk bij Galerie Lucie. Wij zorgen voor kleurrijke knutsel activiteiten voor de kinderen. Ook leuk voor op een bruiloft, een familiedag of andere evenementen.

Uit welke knutsel activiteiten kun je kiezen? De creatieve workshops voor kinderen zijn altijd overlegbaar.

- houten zwaarden beschilderen
- dagboekje decoreren
- tassenhanger maken met kralen en linten
- beker beschilderen
- Ibiza cowboyhoed decoreren
- tas pimpen
- spiegel mozaieken
- Ibiza tasje pimpen
- armbandjes maken
- kleine tuinkabouter beschilderen
- kerst hangers decoreren
- sinterklaas activiteit

Het is handig als de tafels en stoelen van tevoren klaar staan. Wij nemen kleden en schorten mee voor de kinderen.

Neem contact op
Wil je een offerte op maat? Neem dan contact op met Lucie: [email protected]

OFFERTE AANVRAGEN

Kinderfeest bij bedrijfsuitje

Workshop als bedrijfsuitje

Galerie Lucie verzorgt diverse bedrijfsuitjes voor bedrijven.
Kijk bij de teambuilding workshops, hier zijn er uitdagende opdrachten om samen met je team te doen.

Willen jullie een activiteit voor vrouwen doen? We hebben veel vrouwenuitjes zoals armbandjes maken of sieraden maken.
Voor mannen zijn de schilderworkshops erg leuk om te doen. Zo kan je tuinkabouters schilderen of een papiermache koe pimpen.

De bedrijfsuitjes kan je volgen in Breukelen, Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Delft, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

Neem contact op
Wil je een offerte op maat? Neem dan contact op met Lucie: [email protected]

OFFERTE AANVRAGEN

Teambuilding

Tips voor Teamuitje

Op zoek naar een leuk teamuitje voor je werken en heb jij de taak om een teamdag te organiseren?
 Hieronder zijn tips te vinden voor een geslaagd bedrijfsuitje.

Doel van het bedrijfsuitje
Wat is het doel van het bedrijfsuitje? Willen jullie er een dag van maken met partners en kinderen? Of ga je voor teambuilding of wil je gewoon een gezellige teamdag? Zoek een passend uitje wat aansluit bij het doel van deze teamdag.

In deze tips adviseren we vooral welke workshops passend zijn bij een doelgroep. Galerie Lucie verzorgt creatieve workshops voor volwassenen en grote groepen kinderen. Uiteraard kan je natuurlijk ook kiezen voor een actief of sportief uitje.

Mannen
Voor mannen zijn creatieve workshops ook geschikt zoals deze: schilderen op doek, tuinkabouters schilderen(hilarisch!) of koeien schilderen.

Vrouwen
Vrouwen vinden creatief bezig zijn erg leuk om te doen, Zo leer je iets nieuws en je hebt gelijk een product wat je mee naar huis kan nemen. Zo zijn deze workshops onder vrouwen erg populair: sieraden maken, armbanden maken, servies schilderen, slippers pimpen en koe schilderen.

Knutseltafel voor kinderen op bedrijfsfeest
Als er ook kinderen uitgenodigd zijn is het leuk om een passende activiteit te verzorgen voor hen. Maak bijvoorbeeld een kindertafel waar allerlei activiteiten te doen zijn.
Zo kunnen ze bijvoorbeeld een vogelhuisje decoreren of een zwaard pimpen.
Tips voor de kindertafel: Leg papier, viltstiften, kleurplaten, stickers en potloden op tafel zodat kinderen makkelijk kunnen aanschuiven om te kleuren.
Als je iemand hebt ingehuurd voor de kinderactiviteiten: maak duidelijk afspraken wie verantwoordelijk is voor het kind. Blijft de ouder erbij en let op het kind? Of zorg je voor voldoende workshop begeleiders die de kinderen begeleiden bij hun activiteit?
Galerie Lucie organiseert ook de knutseltafel voor kinderen op bedrijfs feesten.

Teambuilding?
Voor een teambuildingsdag is het een idee om een workshop gezamelijk schilderen te doen. In deze workshop ga je in groepjes van 5 a 6 personen een groot doek beschilderen van 100x100 centimeter. In deze workshop ga je samen overleggen wat er op doek komt te staan. Je kan bijvoorbeeld ieders goede eigenschappen schilderen op het doek, het logo van het bedrijf maken of de kernvoorwaarden van je bedrijf uiten op het doek.

Ook kan je op kleine doekjes van 30x40 schilderen: portretten van elkaars schilderen, een schilderij maken wat later een groot schilderij vormt (dat de kleine schilderijen later een geheel vormen).

Budget
Wat is het budget voor het bedrijfsuitje? Is er geld voor een gehele dag met avondeten of zelfs een geheel weekend? Maak van tevoren het budget op dan is alles makkelijker in te plannen.
Van tevoren is ook handig om een inschatting te maken van het aantal mensen.
Bedenk ook dat er eventueel vervoer geregeld moet zijn zoals een bus.

Het team uitnodigen
Bedenk een ludieke manier om het team uit te nodigen. Ga je een middag mozaïeken met het team. Stuur dan een envelopje met de uitnodiging en wat mozaiek steentjes. Ga je bijvoorbeeld schilderen? Stuur dan een kwastje bij de uitnodiging. Op internet zijn genoeg leuke uitnodigingen te vinden.

Draaiboek van uitje
Maak een draaiboek met de activiteiten, tijden, plaats. Wie is verantwoordelijk voor welke actie en welke leverancier is hier verantwoordelijk voor?
Uiteraard kan je dit ook uit handen geven aan een professioneel eventbureau.

Contact informatie
Zorg ervoor dat de deelnemers via de mail alle info en jouw naam en mobiele nummer krijgen. Ben je ook contactpersoon op de dag zelf of is dat nog iemand anders? Zorg ervoor dat men weet wie ze moeten bereiken op de teamdag zelf.

Heb je hulp nodig bij het organiseren van een teamdag? Uiteraard staan wij met onze adviezen voor je klaar!

Koeien pimpen